Predstavte si situáciu, keď v jednej ruke držíte lízatko a v druhej cukrík.
Kto by sa dokázal ubrániť tomuto sladkému pokušeniu?
Lízatko a cukrík, tieto dve malé pochúťky majú neuveriteľnú schopnosť spríjemniť naše dni a to ako v detstve, tak aj v dospelosti. Chcela by som vám  predstaviť ich zábavnú cestu ako sa vlastne dostali až sem k nám. Aby ste ich spoznali bližšie a nielen to, že sú chutné 🙂

Sladká história začína tu. Prvé formy týchto sladkostí, ako ich poznáme dnes, možno vystopovať až do starovekých civilizácií, kde boli ako základné ingrediencie využívané med, rôzne druhy ovocia a korenia. Tieto prírodné suroviny boli spracovávané do sladkých dobrôt, ktoré slúžili nielen na potešenie, ale často aj ako liečivá. S rozvojom technológií a obchodu sa postupne začali objavovať nové metódy výroby, ktoré priniesli na svet moderné a lákavé varianty týchto obľúbených sladkostí.

Sladké zaujímavosti
Prvé lízatko bolo na trh uvedené v roku 1908 pod názvem „Lolly Pop“.
Zakladateľom alebo teda otcom všetkých týchto lízankových dobrôt je Georg Smith ( americký výrobca cukroviniek)
Najväčšie lízátko, ktoré bolo kedy vyrobené, vážilo viac ako 3000 libier (jednotka hmotnosti) a bolo vyrobené v roku 2012 v meste Santa Monica v Kalifornii.
Prvý automatický stroj na výrobu cukríkov bol patentovany v roku 1903.
20.júl je medzinárodným dňom lízaniek a oslavuje sa na svete rôzne.
Napríklad v takom Írsku má aj hlbší význam – organizuje ho totiž Nadácia výskumu rakoviny pažeráka k príležitosti finančnej zbierky na výskum tejto choroby.

Sladká kreativita
Lízanky a cukríky, predstavujú zdroj radosti a potešenia pre ľudí po celom svete. Vďaka ich rozmanitosti, príchutiam a fascinujúcej histórií sú viac ale len sladkým pokušením. Tieto pochúťky sa dajú rôzne darovať ak sa zapojí aj kreativita. Sladký svet je plný prekvapenia, ktorí stojí za to objavovať.


 

 

Určite ste zvedavý aké lízanky a cukríky nájdete v našej ponuke.
Stačí ak kliknete na modré tlačítko a zobrazí sa vám celá ponuka.
Máte sa na čo tešiť, okrem jahodových , roksových, dúhových tam nájdete aj lízanky z hroznového cukru a to nie je všetko čakajú tam na vás aj cukríky ako sú karamelky, eukalyptové, party mix, ovocné hors s vitamínom C a tiež ovocné roksky….a veľa iného. 
Tak šup šup a klik na modré tlačítko. 👇

Aj moje ďalšie články si pozrite, nájdete tam veľa zaujímavých informácií a recenzií. Prajem vám príjemné čítanie.
Pár tipov pre správnu starostlivosť o obliečky

Pár tipov pre správnu starostlivosť o obliečky

Pár tipov ako sa starať o obliečky, alebo odpovede na vaše bežné otázky.   Na koľko stupňov prať obliečky? Obecne platí, že posteľné prádlo pereme v teplotnom rozmedzí 40 až 60 °C. Biele alebo bavlnené obliečky môžeme prať až na 60 °C, zatiaľ čo u bavlneného...

Želé medvedíky sú viac než len sladkosť

Želé medvedíky sú viac než len sladkosť

Želé medvídky, tieto farebné malé pochúťky, sú oveľa viac než len obyčejná sladkosť. Reprezentujú unikátne spojenie sladkej chuti a radostného zážitku, ktoré fascinuje a očaruje ako deti, tak i dospelákov na celom svete. V tejto chvíli by som vás chcela preniesť do...

Bronzová pleť bez vrások a strachu zo slnka

Bronzová pleť bez vrások a strachu zo slnka

Keďže slnko už začína ukazovať svoje rohy, je potrebné sa na letné prázdniny poriadne pripraviť. A práve tu vám náš Prosun pomôže. Obsahuje selén, vitamín E a provitamín A - beta-karotén. To všetko má priaznivý vplyv na našu pokožku. Vďaka svojmu zloženiu môže Prosun...

Viete prečo je BIOTÍN pre nás dôležitý?

Viete prečo je BIOTÍN pre nás dôležitý?

Biotín, známy aj ako vitamín B7 alebo vitamín H, je na špičke záujmu zdravotných a beauty komunít. Je dôležitým prvkom pre naše telo. Biotín by mal byť súčasťou vášho každodenného života, či už je súčasťou pestrej stravy, alebo ako doplnok stravy. Vhodné je samozrejme...