Zaváranie je spôsob tepelnej konzervácie potravín, pri ktorej sa pokrm v pohári tesne uzavrie viečkom a ohrieva na teplotu okolo 85 °C alebo vyššiu. Ohrievaním uzatvorených pohárov vo vode alebo v pare dochádza k uvareniu a pasterizácii pokrmu. Pokrm je chránený pred kontamináciou mikroorganizmami z vonkajšieho prostredia a môže sa ďalej uchovať bez pokazenia. Preto sa snažíme čo najviac našu úrodu zavárať. Existuje milión spôsobov a receptov ako zavátať jednotlivé druhy ovocia či zeleniny. No nie vždy ide o ,, Zdravé zaváranie ,,  Pesticídy, ktoré sú na úrode sú pre nás veľmi nebezpečné a len málokto vie ako sa ich dôkladne treba zbaviť, aby naše zaváranie bolo naozaj také ako chceme!  Stiahnite si ZDARMA môj eBook v ktorom sa dozviete viac, nájdete v ňom aj skúsenosti a nielen moje. Iba 2 tipy ako na zdravé zaváranie

 Ak vás článok zaujal prihláste sa na odber ďalších mojich noviniek : ODBER NOVINIEK
Viete kde všade ma môžte sledovať? 

Júlia Paršová poradkyňa pre Euronu
ID poradcu 421-3069249037 = vaše výhody pri prvom nákupe alebo použite tento odkaz:  Môj prvý nákup 

7 + 12 =